вівторок, 10 листопада 2015 р.

Будуймо державу вкраїнського слова


9 листопада в нашій країні відзначався День української писемності та мови. Учні та вчителі Калайдинцівської ЗШ долучилися до святкування памятної дати, бо твердо переконані, що «без мови рідної й народу нашого нема». Учасники дійства, учні 5-10 класів, підготували літературно-музичну композицію «Будуймо державу українського слова». Ведучі свята Сененко В., Рудь Д. разом із пятикласниками теплими, щирими словами розповіли про любов до рідної України. Схвилювала глядачів театральна постановка про скорботні сторінки в історії рідного слова, яку виконали Гнатуша В., Нечипоренко Ю., Немеш А.,
Даниленко В. Учні 10 класу Прядко І., Рева В., Шуть Ю., Толкушкіна Г., Бойко А., Нечипоренко С. проголосили палку клятву, в якій пообіцяли очищувати мову від словесного сміття, берегти і збагачувати цей найдорожчий скарб. Проникливо та ніжно звучали пісні про Україну, її народ, мову у виконанні Проценко Т., Гнатуші В.,    Нечипоренко Ю. та вчителя музичного мистецтва Мацак О.Ю. Свою любов до Батьківщини продемонстрували і наймолодші школярі. Учні 1-4 класів виконали флешмоб «Я люблю Україну».

Гарний настрій, позитивні емоції, віра у добре майбутнє, процвітання рідної мови – ось що оселилося в душах глядачів після перегляду дійства.


Немає коментарів:

Дописати коментар